Restaurant Week to wyjątkowe kulinarne święto, które co roku przyciąga smakoszy z całej Polski – również do Olsztyna. Podczas festiwalu najlepsze restauracje w mieście, w tym nasza, oferują autorskie trzydaniowe menu w specjalnej cenie, stworzone z myślą o wyjątkowym doświadczeniu kulinarnym. To doskonała okazja, by odkryć nowe smaki, poznać kreatywność szefów kuchni i celebrować jedzenie w atmosferze gościnności i stylu. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji i wspólnego świętowania Restaurant Week w Olsztynie!



Zestaw A
Caprese na Francuskim cieście z mozzarellą, pomidorami i bazylią podane z sosem Alfredo z nutą czosnku
Karmelizowane żeberka z nuta miodu i przypraw podane z ziemniaczkami po szwajcarsku oraz marynowanym czosnkiem, imbirem i ogórkiem
Pistacjowy raj, czyli czekoladowe monoporcje z pistacjami podane z pistacjowymi lodami dla pełni smaku



ZESTAW B
Australijska Harmonia, czyli zupa na kokosowym mleku z owocami morza
Filet z sandacza smażony w chrupiącej serowej panierce oprószony pistacjowym pudrem podany z zapiekanym burakiem i wyrazistym sosem romesco
Naleśnikowa niespodzianka, czyli naleśnik wypełniony musem twarogowym serwowany z owocami oblane sosem waniliowym